16 Haziran 2010 Çarşamba
böğürtlen reçeli
MALZEMELER
1 kg. böğürtlen, 750 gr toz şeker, 2-3 damla limon suyu.
YAPILIŞI
böğürtlenleri bol su ile yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin. Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin. 1 gece bekletin. ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin. üzerindeki köpüğü tahta kaşık ile temizleyin. ateşten indirdikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin. ılınana kadar bekleyin. kavanozlara doldurun. iyice soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın. serin bir yerde bekletin.
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
böğürtlen reçeli,
REÇELLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder