Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Ocak 2010 Pazar

Altın kek pastası


Malzemeler:
1 adet kakaoulu pastaban
1 bardak süt
1 poşet krem şanti
1 bardak süt (krem şanti için )

Sosu:
125 gr tereyağı

1 kare bitter çikolata

2 yumurta

yarım bardak şeker

3 kaşık kakao


Hazırlanması:

Büyük boy yuvarlak borcama kakaolu keki tek kat halinde yerleştirin. (biri tüm olarak ortaya konur diğer katı kesilip boşluklara yerleştirilir) Keki 1 bardak sütle ıslatın .Krem şantiyi bir bardak sütle hazırlayıpp kekin üzerine yayın.

Yağı eritin, çikolatayı içine atın .

İki yumurtayı yarım bardak şekerle çırpın, kakao, vanilya ekleyip hepsini iyice çırpın.

Yağlı çikolatayı ekleyip biraz daha çırpın, bu karışımı krem şantinin üzerine dökün. En üste bol kakao serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>