Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

24 Ocak 2010 Pazar

Saraya


Malzemeler:

1 paket tost ekmeği

125 gr tereyağı

2 bardak süt

5 kaşık irmik

180 gr krema

Şurubu:

1,5 bardak şeker

1 bardak su

Hazırlanması:

Tost ekmegini blendırdan geçirin. Yağı eritip ekmekle iyice yoğurun, karışımı yuvarlak tepsiye iyice bastırın.

İki bardak sütle irmiği pişirin, kremayı ekleyip karıştırın, ekmeğin üzerine yayın. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Şurubu kaynatıp soğutun.

Pişen tatlıyı servis tabağına ters çevirin, şurubu kaşık kaşık yavaşça üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>