4 soğanı pizan doğrayıp iki kaşık yağda soğan ve 1-2 diş sarımsak ile pembeleştirin.
Tane karabiber, kabuk tarçın, 4-5 kakuleyi tavukla beraber haşlayın.
Tavukları sudan alıp soğanın üzerine koyun. 1 büyük kase yoğurda 1 çay kaşığı zağferan (safran) karıştırın. 1,5 kaşık büryani baharatı, limon tuzu ve tuz ekleyip tekrar karıştırın. Tavukların üzerine koyup biraz pişirin.
Pirinçe tavuk suyunda az sıvıyağ koyup haşlayın, tavukların üzerine dökün. Yarısına az zağferan (safran) koyun. Servisten önce sarı pilavdan biraz ayırın, tepsiye ters çevirip ayrılan pilavları üzerine süs olarak koyun.
24 Ocak 2010 Pazar
Büryani pilav
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
büryani nedir,
büryani pilav,
büryani pilav nasıl pişirilir,
büryani pilav nasıl yapılır,
büryani pilav resimleri,
pizan,
pizan nedir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder