Malzemeler
Karın(işkembe) ,mumbar
2 adet soğan
1çorba kaşığı salça
Yağlı kıyma 500 gr.
Karabiber ,tuz, tozbiber
Bulgur
Yapılışı:
Karınlar ve bumbarlar bir gün önceden iyice temizlenir. Bir gece tuzlu suda bırakılır. Ertesi gün tersi çevrilerek doldurmaya hazırlanır. Karınlar küçük parçalara, bumbarlarda 25-30 cm. parçalara kesilir (Kolay doldurulup yenebilmesi için). Soğanlar küçük doğranır. Et, bulgur, salça, tuz, karabiber ve kırmızı biber konduktan sonra karışım hazırlanır. Küçük parçalar halinde kesilen karınlar doldurularak iğneyle dikilir. Halka doğranmış soğanlardan bir halka bumbarın içine konur sonra hazırlanan içten doldurulur. Doldurma işlemi bittikten sonra dibinde yağ eritilmiş olan tencereye alta karınlar üste bumbarlar yerleştirilir. 1,5 – 2 saat pişirilir, sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder