Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

16 Haziran 2010 Çarşamba

fırında peynirli pırasa

















MALZEMELER

* 5-10 orta boy pırasa
* taze otlar (maydanoz, dereotu, vs.)
* 4 yumurta
* 100-150gr peynir
* tuz, karabiber
* pulbiber

hazırlanması:

1. pırasaları yıkayıp kalın yeşil kısımlarını kesin. kalan kısımlarını kalınca daireler şeklinde doğrayın.
2. bir tavada zeytinyağını ısıtın. pırasaları tavaya ekleyin. tuz ve karabiber serpip orta harlı ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. (ara sıra pırasaları karıştırmayı ihmal etmeyin)
3. fırını 200C'ye getirin. küçük bir kek kalıbına veya tart kabına yağlı kağıt serip etrafını hafifçe yağlayın. otları yıkayın, kurulayıp doğrayın. yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. otları da bu karışıma ekleyin. tuz, karabiber ve pulbiber serpin.
4. pırasalar pişince yumurtalı peynire ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. hepsini kabınıza dökün. fırında 15-20 dakika pişirin.
5. fırından çıkar çıkmaz bir dilim ekmekle servis yapabileceğiniz gibi oda sıcaklığında muhafaza edip bir pazar kahvaltısında da sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>