Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Temmuz 2010 Pazartesi

hazır yufkadan kol böreği

Hazir_yufkadan_kol_boregi

malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • beyaz peynir
  • kıyılmış maydanoz
  • 1 yumurtanın sarısı
  • çörek otu
not: peynirli maydanozlu iç yerine patatesli veya kıymalı iç de hazırlayabilirsiniz.
hazırlanması:
  1. süt, yumurta ve yağı bir kaseye alıp çırpın.
  2. ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın.
  3. yufkanın birini masaya yayın. yarısına kadar harçtan sürün. diğer yarısını yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatın. aynı harçtan onun da üzerine sürün.
  4. peynirli içi yufkanın üzerine yayın. yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde sarın. ruloyu ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye yanyana dizin. aynı işlemi diğer üç yufka içinde yapın. sütlü harçtan arttıysa ruloların üzerine sürün. bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürün. çörek otu serpip börekler kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>