Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

27 Temmuz 2010 Salı

kıymalı poğaça

mayali_kiymali_pogaca

malzemeler:
  1. hamuru için:
    • 5-6 tane patates
    • 250 gr margarin
    • 40 gr yaş maya
    • tuz
    • alabildiği kadar un
  2. iç malzemeleri:
    • 500 g kıyma
    • 2 küçük kuru soğan
    • 1,5-2 yemek kaşığı salça
    • yarım demet maydanoz
    • tuz
    • 2 yumurtanın sarısı
    • susam veya çörek otu
hazırlanması:
1. patatesleri haşlayın ve büyük bir plastik kap içinde püre haline getirin. margarini eritin, ılıdıktan sonra kaba ekleyin.
2. mayayı ılık suyla eritin ve onu da ekleyin. tuzunu da ekleyin. ununu yavaş yavaş katarak yoğurun. mayalandırın. (biz mayalandırma işlemini poğaçaları tepsiye dizdikten sonra yaptık)
3. içi için kıymayı, soğanı, salçayı bir tavaya koyun, tuzunu ekleyin ve kavurun. en son maydanozu koyun.
4. mayalanan hamurdan parçalar koparıp avucunuzda açıp ortasına içten koyun. hamurun ağzını kapatıp yuvarlayın. veya hamurdan büyük parçalar kopararak merdane ile açın. açtığınız hamuru 8 parçaya bölün. her parçaya kıymalı içten koyun ve sigara böreği gibi sarın.
5. tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. isteğe göre üzerlerine susam veya çörek otu koyun.
6. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Not: Kıymalı iç, sıcak olmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>