malzemeler:
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı margarin (eritilecek)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
- un
- Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
- Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar)
- Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir.
- Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor.
Kreması:
- 1 kg süt
- 5 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 8 çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 250 gr margarin
- Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
- Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir.
- En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır.
- Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder