malzemeler:
- 15 adet milföy hamuru
- 750g kuzu kuşbaşı et
- 250g haşlanmış bezelye
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı doğranmış dereotu
- 1 yumurtanın sarısı
- çörek otu
1. etleri yıkayıp tencereye koyun. (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin.)
2. etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.
3. tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.
4. havuçların kabuklarını kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.
5. bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.
6. buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder