pay hamuru:
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket soğuk margarin (250gr), küçük küpler halinde kesilmiş
- 1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su*
hazırlanması:
- unu, tuzu ve şekeri mutfak robotunda karıştırın. margarin küplerini ekleyip 10 saniye karıştırın.
- robot çalışır vaziyette iken suyu kapağın üst borusundan çok yavaş ilave edin. yaklaşık 30 saniye karıştırın. karışan hamuru tezgaha alıp disk şekli verin. streçleyip buzdolabında bir saat bekleyin.
- bir saat sonra hamuru merdane ile açın. büyüklü küçüklü daireler kesin. büyük daireleri kalıplara yerleştirin. dilediğiniz iç ile doldurun.
- hamurların kenarlarına yumurta beyazı sürün. küçük daireleri istediğiniz şekillerde süsleyip payların üzerlerine kapatın. 200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin. eğer içleri hala tam pişmemişse üzerlerine alüminyum folyo kapatıp bir süre daha pişirin.
2. disk şekli verirken hamuru çok fazla yoğurmamaya özen gösterin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder