Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Temmuz 2010 Pazartesi

çatal

catal

malzemeler:
  • 1 paket (250 gr) margarin (eritilip soğutulacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)
  • üzerine: 1 yumurtanın akı+çörek otu
hazırlanması:
1. unu derin bir kaba koyun. ortasını açıp içine margarini, bir yumurtanın sarısını, mahlebi, sıvıyağı, ılık suyu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin.
2. hamuru yoğurun. (hamur önce katı bir kıvam alır, yoğurdukça yumuşar.)

3. hamuru top haline getirip üzerine streç kapatın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.
catal1
4. hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin. daha sonra bu çubuğa s şekli verin.
catal2
5. s şeklinin uçlarını birleştirip çatal şekli elde edin. hamurun bir yüzüne yumurta akı sürüp çörek otu serpin.
6. çatalları yağlanmamış tepsiye dizip 200C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>