Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Temmuz 2010 Pazartesi

hanımeli böreği

hanımeli

malzemeler:
  • 4 yufka
  • 1 paketten az margarin
  • yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • sıvıyağ
  • 1 kuru soğan
  • 250g kıyma
  • tuz
  • karabiber
  • yarım çay bardağı kuş üzümü
  • tarçın
  • maydanoz
  • 1 yumurtanın sarısı
hazırlanması:
1. dolmalık fıstığı bir tavada sıvıyağ ile kavurun. yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. ateşten alıp tuz, kara biber, tarçın, kuş üzümü ve maydanoz ile karıştırın.
2. margarini eritin. 2 yufkayı yağlayıp üst üste koyun ve 12 eşit paçaya bölün. parçaların geniş kısımlarına kıymalı içten koyup sigara böreğinden irice sarın. diğer 2 yufka için de aynı işlemi uygulayın.
3. böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>