malzemeler:
- 200 gr. margarin, oda sıcaklığında
- 1 + 3/4 bardak toz şeker
- 4 yumurta, hafif çırpılmış
- 400 ml. çiğ krema
- 2.5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 bardak ince çekilmiş ceviz
- toz şeker + tarçın karışımı
1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın.
2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın.
3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın.
4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün.
5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak)
6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker – tarçın karışımı serpin.
7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder