malzemeler:
- 4 yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- beyaz peynir
- kıyılmış maydanoz
- 1 yumurtanın sarısı
- çörek otu
hazırlanması:
- süt, yumurta ve yağı bir kaseye alıp çırpın.
- ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın.
- yufkanın birini masaya yayın. yarısına kadar harçtan sürün. diğer yarısını yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatın. aynı harçtan onun da üzerine sürün.
- peynirli içi yufkanın üzerine yayın. yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde sarın. ruloyu ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye yanyana dizin. aynı işlemi diğer üç yufka içinde yapın. sütlü harçtan arttıysa ruloların üzerine sürün. bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürün. çörek otu serpip börekler kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder