Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

28 Eylül 2010 Salı

Az Yağlı Elmalı ve Havuçlu Kek

Azyaglihavucluveelmalikek

malzemeler:
  • 1/3 su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı irice rendelenmiş yeşil elma
  • 2 su bardağı irice rendelenmiş havuç
  • 1 yumurta
  • 2 silme yemek kaşığı tereyağı, eritilip soğutulmuş
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/3 su bardağı kahverengi şeker
  • 1/4 su bardağı pekmez
  • 1/4 su bardağı elma suyu
  • glazür:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı elma suyu
hazırlanması:
  1. fırını 200C'ye getirin. 12lik bir muffin kalıbını yağlayın.
  2. üzümleri bir kaseye koyun. üzerine 2 yemek kaşığı suyu ilave edin. kaseyi bir köşeye koyun.
  3. unları, tarçını, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve toz şekeri derin bir kaba koyup karıştırın. limon kabuğunu, elmayı ve havucu ekleyip bir spatula ile karıştırın. 
  4. başka bir kapta yumurtayı, tereyağını, vanilyayı, yağı, kahverengi şekeri, pekmezi ve elma suyunu çırpın. bu karışımı üzüm ve üzümleri ıslattığınız su ile beraber kuru karışıma ekleyin. çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. 1-2 kuru bölge kalmasının mahsuru yok.
  5. karışımı muffin kalıplarına paylaştırıp fırında 13 dakika pişirin.  piştikten sonra telin üzerinde soğutun.
  6. glazürü yapmak için pudra şekerini ve elma suyunu bir kapta karıştırın. kekler 10 dakika soğuduktan sonra üzerlerine sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>