Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

28 Eylül 2010 Salı

Tobleronelu Brownie




malzemeler:


  • 400gr bitter çikolata
  • 180gr margarin/tereyağı
  • 300gr (1 + 1/4 su bardağı) toz şeker
  • 3 yumurta
  • 250gr  (1 + 2/3 su bardağı) un
  • 150gr Toblerone çikolata
  • 125gr (1 + 1/4 su bardağı) irice dövülmüş badem
  • kalıbı yağlamak için sıvıyağ
hazırlanması:
  1. bitter çikolatayı parçalara bölün ve katı yağ ile birlikte benmari usulü eritin.
  2. fırını 180C'ye getirin.
  3. yumurtaları ve şekeri çırpın. unu ekleyin. çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın.
  4. küçük parçalara ayrılmış toblerone'u ve irice dövülmüş bademleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  5. karışımı 25 x 32 cm ölçülerinde yağlanmış dikdörtgen kalıba dökün. ısınmış fırında 35 dakika pişirin. (pişince içi ıslak kalacak.)
  6. tamamen soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>