Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

4 Eylül 2010 Cumartesi

Kremalı Havuçlu Kek

carrot cake with cream cheese icing

Carrot_cake_with_cream_chee


kek malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta, hafif çırpılmış
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı rendelenmiş havuç (4-6 adet)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • hazırlanması:
  • fırını 150C'ye getirin. 30 muffin kalıbına kağıt kalıp serin veya 24cmlik 2 kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  • ayaklı bir mikserde yağı ve şekeri karıştırın. yumurtaları ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın.
  • un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin. bunu yağlı karışıma ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın.
  • havuçları, üzümleri ve cevizleri ekleyip, özleşene kadar -çok fazla değil- karıştırın.
    eğer karışım çok sulu geldiyse azar azar un ekleyip tahta bir kaşıkla  karıştırın. karışımı kalıplara boşaltıp fırında yarım saat pişirin. (muffinler çıktıklarında hala yumuşak olacaklar.)
krema malzemeleri:
  • 250gr krem peynir, oda sıcaklığında
  • 1/2 su bardağı (125gr) tereyağı/margarin, oda sıcaklığında
  • 4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • süt
hazırlanması:
  1. ayaklı bir mikserin kabında krem peyniri ve tereyağını karıştırın. (iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin.) pudra şekerini ekleyin. önce yavaşta başlayıp en yüksek hıza kadar çıkın. (yine iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin.) vanilyayı ekleyin.
  2. karışım kolaylıkla keklerin üzerine sürülebilecek kıvamda olmalıdır. -yumuşak margarinden çok az daha sert- eğer size çok koyu geldiyse istediğiniz kıvamı tutturana kadar bir yemek kaşığı ile süt ilave edin.
  3. bu karışımı hemen kullanabilirsiniz. ama isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz. sadece servisten önce karışımı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın.

1 yorum:

  1. pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799

    YanıtlaSil

 
>