Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

1 Eylül 2010 Çarşamba

İsveç Köftesi

Isvec_koftesi_3

Malzemeler:
  • 500gr kıyma
  • 1 kuru soğan, robotta kıyılmış
  • 1 su bardağı tuzsuz lor
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı yenibahar + 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • sosu için:
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • üzerine:
  • 1/4 su bardağı maydanoz
Hazırlanması:
  1. Lor peynirini süt ile iyice ezin. Eğer hala katıysa kaşıkla azar azar süt ekleyin. Köfte malzemelerini de ekleyip hepsini iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri tepsiye koyup buzdolabında 30 dakika bekletin.
  2. Sıvıyağı tavada ısıtın. Köfteleri çevirerek 6 dakika kadar pişirin. Pişen köfteleri kapaklı bir kaba alıp sıcak kalmalarını sağlayın.
  3. Tavadaki yağı ve köfte parçalarını süzün. Sirkeyi aynı tavaya koyup neredeyse buharlaşana kadar ısıtın. Unu ve et suyunu ilave edin. Karıştırarak 8-10 dakika koyulaşana kadar pişirin. Sosu tel bir süzgeçten geçirin. Köfteleri sos ve maydanoz ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>