Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

1 Eylül 2010 Çarşamba

Bal Arısı Keki

Balarisi

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 3 muz, iyice olgunlaşmış, kararmaya yüz tutmuş, çatalla veya püre aleti ile ezilmiş
  • 240 gr (2 dilim) ananas, küçük doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz
  • süt
  * Ceviz yerine 1 sb. incir + 1 sb. hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
** Bu ölçü 2 kek kalıbı veya derin kek kalıpları için geçerlidir.
Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. Kalıbınızı yağlayın.  Unu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın.
  2. Mikserle yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırın. Yumurtaları teker teker -arada iyice karıştırarak- ekleyin.
  3. Bir kapta muz, ceviz ve ananası karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Unlu karışımı da ilave edip karıştırın ve kaba boşaltın. (eğer kıvamı çok katı gelirse azar azar süt ekleyin.)
  4. Isınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırın telinde 15 dakika soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>