
sodalı kek:
malzemeler:
malzemeler:
- 1 paket + 1 yemek kaşığı teremyağ veya zeytinyağlı becel
asıl tarifte 1,5 cup yani yaklaşık 1,5 paket margarin yazılıydı ama çok olacağını düşünüp ben daha az kullandım. - 2- 2,5 su bardağı toz şeker
- asıl tarifte 3 cup yani 750gr kullanılmıştı. ben 2,5tan biraz fazla kullandım ama bana hafif tatlı geldi. siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz şekeri.
- 5 yumurta, oda sıcaklığında
- 3 su bardağı un (600gr)
- 1 su bardağı soda (maden suyu)
- 2 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- dilerseniz 2 yemek kaşığı kakao
hazırlanması:
- 26 cm'lik kek kalıbını yağlayıp unlayın. yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 3 dakika çırpın.
- yumurtaları teker teker ekleyin. her eklemeden sonra iyice çırpın.
- unu üç seferde maden suyuyla dönüşümlü olarak ekleyin. her eklemeden sonra özleşene kadar çırpın.
- vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. tekrar çırpın. karışım ne kadar iyi özleşirse o kadar güzel pişiyor.
- fırını 175C'ye getirin. kalıba karışımın üçte ikisini dökün. kakaoyu serpip bir kaşığın tersiyle hamura batmasını sağlayın. kalan kek karışımını da üzerine yayın. fırında içi tamaen pişene kadar 70-80 dakika pişirin. bir saatten sonra kekin üzerine folyo kapatıp pişme işlemine öyle devam edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder