
Malzemeler:
- 3 bardak un
- 1 yumurta
- 1/4 bardak sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- bir fiske tuz
- 3 yemek kaşığı süt tozu
- 1 kahve fincanı toz şeker
- bir su bardağı ılık su
- ayrıca:
- toz şeker ve tarçın
- üzerine:
- 200gr yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt
- Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğrulur, 15 dakika bekletilir.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve önce toz şekere sonra tarçına bulanır.

- Ortası delik kek kalıbı yağlanır ve tarçınlı toplar kalıba serpiştirilir. Tekrar yarım saat mayalandırılır ve 160C'de yarım saat pişirilir.
- Üzerine yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder