Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

1 Eylül 2010 Çarşamba

Tarçınlı Mayalı Kek

Mayali_tarcinli_kek


Malzemeler:
  • 3 bardak un
  • 1 yumurta
  • 1/4 bardak sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • bir fiske tuz
  • 3 yemek kaşığı süt tozu
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • bir su bardağı ılık su
  • ayrıca:
  • toz şeker ve tarçın
  • üzerine:
  • 200gr yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt
Hazırlanması:
  1. Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğrulur, 15 dakika bekletilir.
  2. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve önce toz şekere sonra tarçına bulanır.
Mayali_tarcinli_kek_2
  1. Ortası delik kek kalıbı yağlanır ve tarçınlı toplar kalıba serpiştirilir. Tekrar yarım saat mayalandırılır ve 160C'de yarım saat pişirilir.
  2. Üzerine yoğunlaştırılmış, tatlandırılmış süt dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>