
malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı süt
- yarım veya bir su bardağı hindistan cevizi
- 2-2,5 su bardağı un
- yarım veya bir su bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu

hazırlanması:
- kek kalıbınızı yağlayın.
- yumurtaları mikserle çırpın. toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- devamlı çırparak sırasıyla sıvıyağı, sütü, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu ekleyin. un az geldiyse azar azar ilave edin.
- fırını 175C'ye getirin.
- damla çikolataları iyice unlayarak karışıma ekleyin. en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda çok az karıştırın. kalıba döküp ısınmış fırında içi pişene kadar -yaklaşık 40-45 dakika- pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder