Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

4 Eylül 2010 Cumartesi

Hindistan Cevizli - Damla Çikolatalı Kek

Hindistan_cevizli_kek

malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • yarım veya bir su bardağı hindistan cevizi
  • 2-2,5 su bardağı un
  • yarım veya bir su bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
Hindistan_cevizli_kek2

hazırlanması:
  1. kek kalıbınızı yağlayın.
  2. yumurtaları mikserle çırpın. toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. devamlı çırparak sırasıyla sıvıyağı, sütü, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu ekleyin. un az geldiyse azar azar ilave edin.
  4. fırını 175C'ye getirin.
  5. damla çikolataları iyice unlayarak karışıma ekleyin. en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda çok az karıştırın. kalıba döküp ısınmış fırında içi pişene kadar -yaklaşık 40-45 dakika- pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>