Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Baharatlı Patates















Malzemeler,

4 adet orta boy patates

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı nane

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı,


Patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın.

Tencereye; patates, zeytinyağı, tuz ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyin.

Ortalama 15 dakika yüksek ateşte haşlayın.

Patatesler haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuması için bekletin.

Patatesleri orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın.

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.

Üzerine patates ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin.

Tavayı ocaktan indirip patatesleri servis tabağına alın.

Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>