Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Karnabahar Kızartması

















Malzemeler,

1 adet küçük boy karnabahar

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

1 adet limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,


Tencereye limon suyu, tuz ve suyu alıp kaynatın.

Karnabaharı bıçakla küçük parçalara bölün.

Tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan karnabaharları süzüp ılınması için bekletin.

Kâsede yoğurt, yumurta ve unu özleşinceye kadar karıştırın.

Karnabaharları yoğurtlu karışıma batırın.

Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.

Afiyet olsun

Not: Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>