Malzemeler
500 gram orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı su
1 adet orta boy soğan
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı mısır unu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Orta boy bir tavaya soğanı alıp kavurmaya başlayın.
Kıymayı ikiye bölüp yarısını tavaya alın ve soğanla birlikte kavurun.
Kıyma suyunu çektikten sonra tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Küçük boy bir tencereye pirinci alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan pirinçleri süzüp soğuması için bekletin.
Yoğurma kabına; kavrulmuş soğan ve kıyma, yarısını ayırdığınız kıyma, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış pirinci alın.
Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalanı köfte harcına ilave edin.
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Köfte harcını buzdolabında 1 saat bekletin.
Sürenin sonunda harcı dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval köfte şeklini verin.
Tüm harç bitene kadar aynı işleme devam edin.
Hazırladığınız köfteleri önce mısır ununa sonra yumurta sarısına batırın.
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.