Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Fırında Patates


















Malzemeler,

3 adet orta boy patates

2 adet domates

Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 diş sarımsak

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,


Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Bol tuzlu suda haşlayın.

Fırın tepsisini yağlayın.

Patatesleri tepsiye dizin.

Domates ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.

Tuz, karabiber, sarımsak ve domatesi karıştırın.

Patateslerin üzerini kaplayacak şekilde tepsiye dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.

Tepsiyi tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin.

Sıcakken servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>