Malzemeler,
1 kilo midye
1 litre su
Yarım yemek kaşığı tuz
İç Malzemeleri,
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı midyenin haşlama suyu
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tane limon

Hazırlanışı
Midyelerin kabuklarını kazıyıp iyice yıkayın.
Soğuk suyun içinde 15 dakika bekletin.
Tencereye su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya midyeleri ekleyin.
Midyelerin ağzı açıldıktan sonra sudan çıkarın.
Kaynama suyunu kesinlikle dökmeyin, iç pilavda kullanılacak.
Soğanı incecik doğrayıp, tavada sıvıyağda kavurun.
İçine ince kıyılmış sarımsak ve fıstıkları ekleyin.
Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurmaya devam edin.
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tavaya ekleyin.
Nane, karabiber, yenibahar ve şekerini ilave edin.
Yavaşça karıştırarak pişirin.
Pirinçler kavrulduktan sonra midye haşlama suyundan 1 bardak ekleyin.
Kuş üzümlerini ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavın altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Haşlanmış midyelerin içini pilavla doldurun.
Yayvan bir tencereye midye dolmaları dizin.
Üzerine midye haşlama suyundan 2 bardak ve 2 bardak soğuk su ekleyin.
Orta ateşte kaynayana kadar 20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun