Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

2 Mayıs 2010 Pazar

Karides Güveç
















Malzemeler:

½ kg karides

4 adet çarliston biber

3 adet domates

1 adet soğan

5 adet mantar

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Sıvıyağ

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


Karidesleri, 2 litre kaynayan suya atıp, 2 dakika haşlayın. (Fazla haşlarsanız dağılırlar)

Soğan ve mantarı tavda kavuralım.

Biberleri ve karidesi ekleyelim.

Biberler yumuşadıktan sonra, küp doğranmış domatesleri ilave edelim.

Karışımı güvece koyalım. Üstüne peyniri serpelim.

Fırında 15 dakika pişirip servis edelim.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>