Malzemeler,
Yarım kilo tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı soya sosu
2 adet soğan
2 adet havuç
2 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı ılık su
Tuz

Hazırlanışı
Soğan ve havucun kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavuk etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Dolmalık biberi küçük parçalar halinde doğrayın.
Orta derinlikte bir tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
Soğanı tavaya ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun.
Havucu ekleyip 1-2 dakika kavurun.
Tavuk etlerini tavaya ilave edip orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak pişirin.
Tavuk eti pişmeye yakın tuz ve dolmalık biberi ilave edin.
Soya sosunu yarım çay bardağı ılık suyla karıştırıp tavaya ekleyin.
Orta dereceli ateşte 15 dakika daha pişirip ocaktan indirin.
Pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun