Malzemeler,
1,5 su bardağı ılık su
40 gram yaş maya
3 su bardağı kepekli un
1,5 su bardağı sade un
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı
Yaş mayayı 1,5 su bardağı suyun içinde eritin.
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp karıştırın.
Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda kabarana kadar yaklaşık yarım saat bekletin.
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.
Hamura istediğiniz şekli verip fırın tepsisi ya da büyük bir kalıba yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Pişen ekmeği fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.