Malzemeler,
6 adet milföy hamuru
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 adet küçük boy soğan
1 adet tatlı kırmızı biber
1 adet yumurta sarısı
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
4 dal maydanoz
Damak tadınıza göre tuz
Çörek otu

Hazırlanışı
İnce bulguru kapaklı bir kaseye alın.
Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin.
Bulgurun şişmesi için kenarda bekletin.
Soğan ve tatlı kırmızı biberleri küp şeklinde doğrayın.
Küçük bir boy tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
Doğranmış soğanları tavaya ilave edip kavurun.
Soğanın rengi pembeleşince biberleri ilave edin.
Tavayı ocaktan indirmeden hemen önce ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırın.
Böreğin iç harcını hazırlamak için derin bir kasede; bulgur, kavrulmuş soğan ve biber, ceviz içini karıştırın.
Milföy hamurlarını üçgen olarak şekilde iki parçaya kesin.
Her bir üçgenin ortasına 1 yemek kaşığı börek harcı koyun ve kapatın.
Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi yapın.
Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.