Malzemeler,
Yarım kg kıyma (köftelik)
5 adet yumurta
1 Adet yumurta akı
1 Adet kuru soğan
2 Dilim bayat ekmek içi
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz (ince ince kıyılmış)
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber
Galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı
Yumurtaları katı hale gelecek kadar haşlayıp soğutun.
Kabuklarını soyup tabağa alın.
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve yoğurma kabına alın.
Üzerine kıyma, baharatlar, bayat ekmek içi ve sıvıyağı ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Köfte harcından elman büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde bastırıp düzleyin.
Ortasına 1 adet haşlanmış yumurta koyun.
Yumurtanın etrafını saracak şekilde köfte harcını kapatın.
Köfte harcı ve yumurtalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
Köfteleri önce yumurta akına sonra galeta ununa batırın.
Bol ve kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını alması için kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.