9 Mayıs 2010 Pazar
Baharatlı Patates
Malzemeler,
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın.
Tencereye; patates, zeytinyağı, tuz ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyin.
Ortalama 15 dakika yüksek ateşte haşlayın.
Patatesler haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğuması için bekletin.
Patatesleri orta büyüklükte küp şeklinde doğrayın.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
Üzerine patates ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin.
Tavayı ocaktan indirip patatesleri servis tabağına alın.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Baharatlı Patates
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder