Malzemeler,
Yarım kilo tavuk göğüs fileto
1 paket süt kreması
Yarım su bardağı süt
1 kâse sade mısır gevreği
2 yemek kaşığı su
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tavuk etlerini orta büyüklükte parçalar bölün.
Derin bir kapta krema, süt, karabiber ve tuzu karıştırın.
Tavuk etlerini karışımın içinde ekleyin.
Buzdolabında 2 saat bekletin.
Tavuk etlerini sütlü karışımın içinden çıkarıp süzün.
Mısır gevreğini düz bir tabağa alın.
Her bir parça tavuk etini mısır gevreğine bulayın.
Fırın tepsisine aralık bırakmadan dizin.
Üzerine 2 yemek kaşığı su ve yarım çay bardağı sütlü karışımdan dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder