Malzemeler,
Köfte Harcı için,
250 gram az yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kekik
Yufka Kâsesi için,
2 adet yufka
Kürdan
Hazırlanışı
Yoğurma kabına köfte için gerekli malzemeleri alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp düz bir tepsiye dizin.
Yapışmaz tavaya bir miktar yağ koyup köfteleri hafif kızartın.
Kızaran köftelerin soğuması için kenarda bekletin.
Yufkaları düz bir zemine serin.
Orta boy bir kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar çıkarın.
Çıkardığınız yuvarlak yufkaları üstü üste dizin.
Her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun.
Ağız kısmının dağılmaması için kürdanla tutturun.
Bol ve kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder