9 Mayıs 2010 Pazar
Közlenmiş Biber Turşusu
Malzemeler,
1 kg tatlı kırmızı biber
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı tuz
Hazırlanışı,
Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin.
Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın.
Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün.
Üzerine biberlerin yarısını dizin.
Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.
Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin.
Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
Püf Noktası: Biber ve patlıcanın közlenmenin en pratik yolu fırın poşetine koyup fırında pişirmektir.
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Közlenmiş Biber Turşusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder