Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Közlenmiş Biber Turşusu


















Malzemeler,

1 kg tatlı kırmızı biber

Yarım su bardağı üzüm sirkesi

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

Yarım çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı tuz

Hazırlanışı,


Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin.

Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.

Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın.

Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün.

Üzerine biberlerin yarısını dizin.

Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.

Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin.

Üzerine zeytinyağı gezdirin.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin.

Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.

Püf Noktası: Biber ve patlıcanın közlenmenin en pratik yolu fırın poşetine koyup fırında pişirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>