Malzemeler,
500 gram dana kıyma
2 yemek kaşığı kuru ekmek içi
Çeyrek su bardağı su
Yarım yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yarım yemek kaşığı limon suyu
1 adet orta boy soğan
Hazırlanışı
Ekmek içini robotta çekip un haline getirin.
Yoğurma kabına; kıyma, ekmek içi, su ve tuzu alın.
Malzemeler özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Kabın kapağını kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
Sürenin sonunda kıymayı dolaptan çıkarın.
Limon suyu ve karbonatı karıştırıp kıymaya ekleyin.
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve kıymaya ilave edin.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde uzun ve yassı şekil verin.
Köfteleri düz bir tabağa dizip buzdolabında 10 dakika bekletin.
Kızgın yağda ya da kömür ateşinde iki tarafını da pişirin.
Yanında yeşillikle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
500 gram dana kıyma
2 yemek kaşığı kuru ekmek içi
Çeyrek su bardağı su
Yarım yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Yarım yemek kaşığı limon suyu
1 adet orta boy soğan
Hazırlanışı
Ekmek içini robotta çekip un haline getirin.
Yoğurma kabına; kıyma, ekmek içi, su ve tuzu alın.
Malzemeler özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Kabın kapağını kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
Sürenin sonunda kıymayı dolaptan çıkarın.
Limon suyu ve karbonatı karıştırıp kıymaya ekleyin.
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve kıymaya ilave edin.
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde uzun ve yassı şekil verin.
Köfteleri düz bir tabağa dizip buzdolabında 10 dakika bekletin.
Kızgın yağda ya da kömür ateşinde iki tarafını da pişirin.
Yanında yeşillikle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder