Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Fırında Kabak Mücver


















Malzemeler,

3 adet orta boy kabak

1 su bardağı beyaz peynir rendesi

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet tatlı kırmızı biber

Yarım demet dereotu

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,


Kabakların kabuklarını soyup rendeleyip derin bir kâseye alın.

Kırmız biber ve dereotunu incecik kıyıp kâseye ilave edin.

Beyaz peynir, yumurta, tuz, karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Sıvıyağ ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>