Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Şakşuka Tarifi















Malzemeler,

1 Adet patates

2 Adet patlıcan

1 adet kabak

2-3 Adet sivri biber

2 Adet domates

1-2 Diş sarımsak

Damak tadınıza göre tuz

Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı,


Patlıcan, patates ve kabağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Sivribiberleri orta büyüklükte doğrayın.

Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.

Sebzeleri sırasıyla kızartın.

Kızaran sebzelerin fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.

Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.

Küçük bir tavaya domatesleri tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.

Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domateslerin üzerine ekleyin.

Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu ve tuzunu dökün.

Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>