9 Mayıs 2010 Pazar
Şakşuka Tarifi
Malzemeler,
1 Adet patates
2 Adet patlıcan
1 adet kabak
2-3 Adet sivri biber
2 Adet domates
1-2 Diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
Patlıcan, patates ve kabağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Sivribiberleri orta büyüklükte doğrayın.
Tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
Sebzeleri sırasıyla kızartın.
Kızaran sebzelerin fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Küçük bir tavaya domatesleri tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin ve domateslerin üzerine ekleyin.
Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine domates sosunu ve tuzunu dökün.
Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
şakşuka,
şakşuka tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder