Malzemeler:

2 su bardağı nohut
1 adet orta boy kırmızı soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet domates
1-2 adet taze soğan
Sos için:
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı tuz, pul biber

Hazırlanışı:

1- Nohutları akşamdan ıslatıp, ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın. Dilerseniz haşlanmış konserve nohut da kullanabilirsiniz.
2-Maydanoz, dereotu, kuru soğan ve taze soğanları bir kapta nohutlarla karıştırın.
3- Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve karışıma ekleyin.
4- Sos için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp hafifçe çırpın.
5- Hazırladığınız sosu salataya dökün. Dilerseniz üstüne küp doğranmış salatalık turşusu da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun!