Malzemeler,
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet orta boy patates
4 adet domates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz
Üzerine serpmek için kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı
Fasulyeleri bir gece önceden 12 saat suda bekletin.
Büyük bir tencereye fasulyeyi alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Fasulyeler yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın.
Haşlanan fasulyeleri süzüp soğuması için kenarda bekletin.
Kuru soğan, havuç, domates ve patatesin kabuklarını soyup doğrayın.
Büyük boy bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
Üzerine soğanı ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun.
Sırasıyla havuç, patates ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
3 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin.
Kesme şeker, limon suyu ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip karıştırın.
Orta dereceli ateşte soğanlar pişene kadar kaynatın.
Haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin.
Fasulye pilakiyi oda sıcaklığında, kendi tenceresinde soğutun.
Soğuduğunda servis tabağına alın ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun.