Malzemeler
5 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
1 çay kaşığı kuru nane
4-5 yaprak kıvırcık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Kavrulmuş soğanı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
Maydanoz ve dere otunu incecik kıyın.
Haşlanmış patatesleri süzüp ezin ve derin bir kaba alın.
İçine maydanoz, dereotu, kavrulmuş soğan ve baharatları ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
Servis tabağına kıvırcıkları yerleştirip üzerine patates köftelerini dizin.
İsterseniz ılık isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun