Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Mikrodalgada Patlamış Mısır















Malzemeler,

1 kahve fincanı mısır

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Mısır, sıvıyağ ve tuzu fırın poşetine alıp karıştırın.

Poşetin ağzını bağlayın.

Mikrodalga fırını 800 dereceye ayarlayın.

Poşeti fırına koyup 4 dakikada mısırları patlatın.

Afiyet olsun

Not: Fırının ısı derecesine göre mısır patlama süresi uzayıp kısabilir bu nedenle fırını sürekli takip edin. Mısır patlama sesleri azaldıysa işlem tamamlanmış demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>