Malzemeler,
Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 dilim ufalanmış bayat ekmek için
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hepsinden 1 çay kaşığı kimyon, kişniş, karabiber, kuru nane, kekik, pul biber, reyhan, tuz

Hazırlanışı
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.
Yoğurma kabına kıymayı alıp içine soğanı ekleyin.
Üzerine ekmek içi, yumurta sarısı, sıvıyağ ve baharatları ilave edin.
Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun.
Köfte harcının dinlenmesi için buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletin.
Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarlayıp üstten bastırarak yassı şekil verin.
Bol ve kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
Fazla yağını alması için kızaran köfteleri havlu kağıt üzerine çıkarın.
Domates, salatalık ya da pilavla servis yapın.
Afiyet olsun