Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Mayıs 2010 Pazar

Mantarlı Patlıcan Sote
















Malzemeler,

2 adet patlıcan

500 gram mantar

2 adet tatlı kırmızı biber

1 adet orta boy soğan

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı bulgur

Damak tadınıza göre tuz

Sıvıyağ

Hazırlanışı,


Bulguru derin kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Kapağını kapatıp şişmesi için bekletin.

Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.

Tavaya kızartma yağını alıp kızdırın.

Yüksek ateşte patlıcanları kızartın.

Fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın.

Mantar, biber ve soğanı orta büyüklükte doğrayın.

Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın.

Soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

Üzerine mantar ve biberi ekleyin.

Mantar suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan indirmeden önce tuzunu ilave edin.

Kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırın.

Şişmiş bulgura tuz ekleyip karıştırın.

Düz bir servis tabağına alın.

Üzerine mantarlı patlıcan karışımını yayın.

Maydanozu incecik doğrayıp üzerine serpin.

Sıcak ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>