9 Mayıs 2010 Pazar
Karnabahar Kızartması
Malzemeler,
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Tencereye limon suyu, tuz ve suyu alıp kaynatın.
Karnabaharı bıçakla küçük parçalara bölün.
Tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan karnabaharları süzüp ılınması için bekletin.
Kâsede yoğurt, yumurta ve unu özleşinceye kadar karıştırın.
Karnabaharları yoğurtlu karışıma batırın.
Kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
Afiyet olsun
Not: Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Karnabahar Kızartması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder