Malzemeler,
5 adet kabak
Yarım su bardağı pirinç
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı
Dolmanın harcını hazırlamak için soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Doğranmış domates ve soğanları orta büyüklükte bir kaba alın.
Pirinci bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve soğanların üzerine ekleyin.
Dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın ve harca ilave edin.
Zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu harca ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Kabakların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün.
Kabakların içini kaşık yardımıyla oyun.
Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun.
Kabakları tencereye dizip üstlerini domates dilimleriyle kapatın.
2 su bardağı su ve salçayı iyice karıştırın.
Tenceredeki kabak dolmalarının üzerine gezdirerek dökün.
Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin.
Kabak dolmasını kendi tenceresinde soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder