Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

19 Ağustos 2010 Perşembe

Alacalı Kek

Alacali_kek


Malzemeler:

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt (veya süt)
  • yarım su bardağı ceviz içi (miktarı arzunuza göre değiştirebilirsiniz)
  • 1 limonun kabuğu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanması:
  1. Yumurtayı şekerle iyice yoğurt kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  2. Sırayla sıvıyağı, yoğurdu, ceviz içini ve limon kabuğunu ekleyin.
  3. Ardından unu eleyerek ilave edin üzerine kabarma tozunu da döktükten sonra çok fazla karıştırmadan çırpın.
  4. Yağladığınız kalıba ilk olarak kek hamurunun yarısını dökün. Hamurun  kalan yarısına da kakaoyu ilave edin. Kalıptakı diğer beyaz kek hamurunun üstüne dökün. Çatalla dairesel hareketler yaparak şekiller verin. (Ben annemin kaşıkla alttaki beyaz hamuru diğerinin üzerine kapattığını hatırladığım için öyle yaptım.)
  5. 175 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>