Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Ağustos 2010 Cumartesi

minik kekler















MALZEMELER

5 yumurta, 5 fincan şeker, 1/2 su bardağı kuru üzüm, 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz, 5-6 doğranmış kuru kayısı, 6 fincan un, 1 paket kabartma tozu, 1 fincan sıvıyağ, 4-5 bitter çikolata.

YAPILIŞI
şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. kuru malzemeleri teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. yağ ve unu ekleyin. mikserle en son hızda birkaç dakika karıştırın. kek kalıplarının yarısını yağlayın. yağlanmış kalıbı yağlanmamış olanın içine oturtun. her kalıba birer yemek kaşığı karışım dökün. üzerlerine birkaç parça çikolata kırığı koyun. 175C'de 30 dakika kadar pişirin. (bıçakla keklerin içini kontrol etmeyi unutmayın.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>